Historien i LIF


En kreds af Løsning-borgere stiftede den 27. november 1932 en gymnastikforening, hvis første formand blev Karl Betak. To år senere tog gymnastikforeningen navneforandring til Løsning Idrætsforening, da fodbolden nu også var en del af aktiviteterne.

Tyskernes besættelse af Danmark efter 1940 skabte visse problemer for foreningen, men aktiviteter skortede det ikke på. Der blev afviklet revyer og fester, og man havde den berømte Osvald Helmuth på scenen. Som en protest mod tyskernes besættelse blev der arrangeret alsang og kongefest.

Efter krigen gik foreningen en svær tid i møde. Tilslutningen var dalende og man havde økonomiske problemer. I 1948 var LIF tæt på at gå i opløsning. Årsagen var bl.a. at foreningen havde en gæld på 1300 kroner, hvilket afholdte mange fra at gå ind i bestyrelsen. Først da en kreds af borgere hjalp til med at få gælden bragt ned, kom der gang i foreningen igen. LIF kunne nu fortsætte med fodbold, håndbold og gymnastik på programmet.

Gennem 60´erne var foreningens arbejde koncentreret om at få bygget nyt klubhus og stadion. Man samlede penge sammen i flere år og diskuterede anlæggets placering med sognerådet. Efter mange og store anstrengelser var klubhus og stadion klar til brug i 1968.

Klubben fik hermed ideelle rammer for sin aktiviteter, men det kneb med enigheden i bestyrelsen. I 1972/´73 blev håndboldafdelingen nedlagt, og i 1975 valgte gymnasterne at stifte deres egen forening. LIF blev herefter en ren fodboldklub og eksisterer som sådan idag.

Læs mere her: http://www.jyskfodboldhistorie.dk/klub.asp?side=klubside1&klubnr=603460

Se flere af de gamle LIF billeder på gruppen Løsning IF på Facebook.

Sponsorer

Kontakt os

Har du spørgsmål, eller kan du ikke finde den ønskede informaiton her på siden, så kontakt os endelig.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Kontakt os